Az önkormányzat által nyújtott működési és fejlesztési támogatások a 2012. évre
 

Gősfa Község Kultúrájáért, Fejlődéséért Egyesület

Székhelye:
Képviselőjének neve:
A működési kör jellege:
8913 Gősfa, Dózsa Gy. u.11.
Horváth Edit
kulturális társadalmi szervezet
Az egyesület célja:
Gősfa község fejlődésének elősegítése, a faluban élők életkörülményei javításának biztosítása, az idegenforgalom fellendítésének támogatása, a kultúra ápolása, hagyományőrzés, családok időskorúak segítése, részfeladat vállalása szociális feladatok ellátásában. A tagok és a térség kultúrális, sport- és közösségi életének szervezése, a kulturális és épített örökség megóvása.

 

Gősfai Rozmaring Tánccsoport
Alakult: 2002 február

A kismúltú felnőtt csoport rövid fennállása óta számos sikert és fellépést tudhat már maga mögött.
A csoport először az Egervári László Általános Iskola alapítványi bálján mutatkozott be néptánc műsorával. Az együttes tagjai komoly elszántságról és szorgalomról adnak tanúbizonyságot, így lelkes résztvevői minden zalai térség, falu kultúrális rendezvényeinek, mellyel színesítik ama programot. Szerepeltek már az egervári, szombathelyi és a győri Alma Show-n. Az első nagyobb megmérettetésük az Egervári Mezőgazdasági Kiállításon megrendezett Zalai Művészeti Fesztiválon volt, melyen a továbbjutók között lehettek.
A csoport repertoárjában, műsoraiban a magyar néptánc sokszínűségét mutatja be, természetesen színpadra koreografált formában.

 

 

Gősfa Baráti Köre
A Gősfa-i fiatalok 1995 - óta szerepelnek helyi rendezvényeken, kultúrális találkozókon, falunapokon, megyei rendezvényeken. 1999-ig verssel, színpadi előadásokkal léptek fel.
Pályázatokon nyert pénzből Gősfa község önkormányzata lehetővé tette a táncolni vágyó fiatalok számára, hogy nagyon sok gyakorlással tánccal is bemutatkozhassanak. Először Cha-Cha-Cha-t adtak elő Egerváron.
Angolkeringővel nyitották meg Alibánfán a Kistérségi Kulturális Találkozót. Vérpezsdítő latin-amerikai táncokból rumbát, mambót, jive-t mutattak be, amely már nem a köznapi táncokat, hanem a TV-ben is látható versenytáncokat idézi fel.
2001-évi Milleniumi ünnepélyen bécsi keringővel és jive tánccal léptek fel.
2002-ben fellépéseiken mambóval, 2003-ban bécsi keringővel és Cha-Cha-Cha-val szórakoztatták a közönséget.
2004-től a lányok moderntáncot táncolnak, saját koreográfia alapján.